CV Päivi Järvinen

Olen Päivi Järvinen ja syntynyt Tampereella 3.4. 1962.
Tällä hetkellä asun Helsingissä. Minulla on kaksi aikuista lasta

page1image60400784

Koulutus
1981                Ylioppilas Tammerkosken lukio
1982-1983     Lempäälän kotiteollisuuskoulu, kankaankudonnanosasto
1983-1988    Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitos, Tanssitaiteen maisteri
1995-1996    Teatteri-ilmaisun ohjaajan erikoistumisopinnot
2003-2006  CREATE-Suomen luova kehotyöskentelykoulu, Shindo kouluttaja-hoitaja
2006             Pienyrityskeskuksen yrittäjäkoulutus
2014-2016   Terveys Qigong ohjaajaopinnot Kauko Uusoksa ja Tsumura Sensei
2016             Suomalainen Eroseminaariohjaaja-koulutus Marianna Stolbowin johdolla
2020            Lääkehoidon perusteet (2op) Metropolia amk

Työ opettajana (tanssi, liike, improvisaatio, ohjaaminen, koreografia)
1988 –  Valmistuttuani Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta olen toiminut pedagogina niin lapsille kuin aikuisille tanssikouluissa, teatterin ja tanssin lyhytkursseilla ja työpajoissa sekä Taideyliopiston Sibelius Akatemian Kansanmusiikinosastolla, Taideyliopiston teatterikorkeakoulun ja Sibeliusakatemian täydenkoulutuskeskuksissa. Olen ollut myös useiden Taideyliopiston Sibeliusakatemian kansanmusiikinosaston jatkotutkintojen ohjaavana opettajana.

Työ koreografina
Olen toiminut koreografina teattereissa Suomessa ja Ruotsissa sekä oopperatuotannoissa Tampereen Oopperassa, Suomen Kansallisoopperassa ja Göteborgin oopperassa. Olen tehnyt omia koko illan tanssiteoksia ja ohjannut niitä mm. Tanssiteatteri Mobitalle (nyk.Tanssiteatteri MD). Olen tehnyt koreogafiaa lukuisille kansanmusiikin solisteille ja yhtyeille mm. Värttinä, Ketsurat, ILO-ensemble. Duo Mitrejn kaikkiin teoksiin olen tehnyt koreografiat. Koronan kohottamat 2020-sarjaan tein toteutin kaksi teosta ”Out of the box” koreografina ja ”Puusta pudonnut” tanssijana.

Työ näyttämöohjaajana ja Liikkuvat kuoroteokset
Olen ohjannut liike-ääniteoksia lukuisille pienkokoonpanoille, niin näyttelijöile, tanssijoille kuin muusikoille. Olen tehnyt liikkuvia kuoroteoksia vsta 1997.Yhteensä parikymmentä. Niistä ohjelmistossa jatkaa edelleen Marjukka Riihimäen johtaman Philomelan ”Suden Aika”(säv. Tellu Turkka), jota on esitetty ympäri maailmaa yli 200kertaa.  Trondheimilaiselle Tove Ramlon johtamalle Cantus kuorolle olen ohjannut neljä teosta, joista kolme Nidaroksen keskiaikaiseen katedraaliin. Viimeisin liikkuva kuoroteokseni ”Susinartut 1918- naisvankien laulut elävät” valmistui 2018 ja se kiersi 14 esityksellä sisällissotamme kuudella paikkakunnalla.

Työ esiintyjänä
Olen esiintynyt pitkään jo paljon ennen ammattikoulutustani, niin tanssijana, näyttelijänä kuin juontajana. Muusikko Timo Väänäsen kanssa meillä on DUO MITREJ- niminen esitysryhmä. Tanssimme, laulamme, soitamme. Olemme tehneet viikon-kahden vierailuja hoivalaitoksiin. Ollessamme Saaren Kartanon residenssissä huhtikuu 2014 jatkoimme lyhytelokuvasarjaamme. Äänisuunnittelija Leena Häkkisen kanssa muodostamme Pohjoinen Vesi ryhmän, jonka keskiössä on taiteen ja tieteen yhdistäminen.Vesi Kertoo, moniaistinen näyttelymme on vieraillut Helsingin lisäksi myös Porvoossa Galleria Vanha Lappalaisen talossa. Olen näytellyt lyhyissä rooleissaTV- tuotannoissa, mainoksissa, että elokuvissa (mm. Äideistä parhain ohj. Klaus Härö) ja olen ääninäyttelijänä Maija Isolasta kertovassa dokumenttielokuvassa 2021, Maijan äänenä.

Työ erityistä tukea tarvitsevien kanssa
Olen tehnyt työtä ohjaajana ja sosionomin sijaisena kehitysvammayksiköissä niin Helsingissä Porvoossa, Lohjalla (2020-2021) kuin Aitoossa. Aitoon koulutuskeskuksessa kehitin yhdessä biologi Outi Nummen ja erityistä tukea tarvitsevien kanssa ”Aistikylpy”- nimisen koulutus ja esityskokonaisuuden .Tällä hetkellä suunnittelemme monitaiteisen yhteistyön kehittämistä Lohjalla erityista tukea tarvitsevien päivätoiminnassa ja asumisyksiköissä.

Pitskun Kulttuurikirkko 2007-2020
Perustimme elokuvaohjaaja Ilari Nummen kanssa kotiimme Helsingin Pitäjänmäelle kulttuurikeskuksen vuonna 2007. Käynnistimme yhdistyksen Pitskun Kyläkirkon Kulttuuriyhdistys ry ja aloitimme monitaiteisen kehitystyön, josta loimme taidetta ja tiedettä yhdistäviä moniaistisia esityksiä sekä uusia esitysmuotoja. Päämääränä tarjota lähiyhteisölle ja koko Helsingille sekä kaikille kiinnostuneille sisällöltään korkeatasoista musiikkia, kuvataidetta, tanssia, teatteria ja tiedettä. Yhteisöllisiä tapahtumia oli paljon mm. kynttilän kastajaiset, kauneimmat joululaulut ja kyläjuhlat.Työskentelyn pääotsikoita olivat Taide arjen parantajana, Kohtaamisia yli rajojen ja Ilo. Kolmentoista vuoden aikana Kulttuurikirkossa oli n. 500 konserttia ja esitystä sekä 13 näyttelyä konserttigalleriassa. Salissa on vieraillut yli 17 000 vierasta. Vuoden 2014 syksystä toimin yksin talon taiteellisena- ja toiminnanjohtajana ja edelleen päätuottajana.Vuonna (2020) lähinnä radikaalisti vähentyneiden avustusten ja talon ylläpitokulujen vuoksi Pitskun Kulttuurikirkon toiminta lakkautettiin ja siirryin jatkamaan edelleen uraani edelleen freelancer taiteilijana.

Palkinnot ja luottamustehtävät
1993 Kritiikin kannukset Suomussalmiryhmälle, jonka yksi perustajajäsenistä (1990) olen 2008 – 2016 Pitäjänmäen peruskoulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtajana
2012 – 2016 Pitäjänmäen peruskoulun johtokunnan puheenjohtajana

Julkaisuluettelo